Proofreading

Etapa de proofreading înseamnă revizuirea traducerii, pentru ca mesajul tău să fie impecabil.

Iconita servicii proofreading
Iconita servicii proofreading

Revizia este o etapă crucială care te scapă de căutarea unui editor la o altă agenție și de costuri în plus. Editorul va implementa toate instrucțiunile primite de la tine, ținând cont de stilul și dimensiunea textului tradus, pentru un nivel optim de calitate.

Rolul revizorului

Revizorul este omul pe care îl vrei alături atunci când trebuie să pregătești un text pentru utilizare, indiferent unde ar apărea conținutul. Acesta este extrem de atent și poate identifica ușor greșeli gramaticale, de exprimare, de context sau altele. E corectorul de care ai mereu nevoie.

De ce revizuim un text?

Într-o editură sau o redacție, editorul este persoana care dă „ok-ul” înainte ca un text de orice fel să apară pe piață. Acesta este capabil să livreze traducerea în cea mai bună versiune a sa, ca nivel de gramatică și frazare.

1

Prima etapă a reviziei este o comparație între textul din limba sursă și cel din limba țintă. Revizorul se asigură și că layoutul este corect, la fel și stilul, tehnica și terminologia.

2

Al doilea pas al reviziei presupune identificarea inconsecvențelor terminologice, dar și verificarea traducerii corecte a termenilor de specialitate. Atenția la detalii primează.

3

Editorul verifică nerespectarea convențiilor de traducere. Pe lângă paginație, acesta se asigură că nu există probleme lexicale, sau de structură/semantică, în textul tradus.

4

Revizorul folosește programe specializate pentru traduceri, dar și baze de date, memorii de traducere, dicționare și glosare, totul pentru a livra o traducere impecabilă.

Background image proofreading

În etapa de proofreading:

check icon

Verificăm respectarea cerințelor clientului

check icon

Ne axăm pe gramatică, ortografie și punctuație

check icon

Testăm folosirea diacriticelor pentru română

check icon

Asigurăm integritatea textului tradus

check icon

Redăm fidel numere, denumiri, tabele și imagini

check icon

Determinăm consecvența terminologică

check icon proofreading

Reproducem cât mai fidel sensul textului sursă

check icon proofreading

Corectăm cacofoniile reformulând la nevoie textul

check icon proofreading

Traducem și verificăm cu grijă termenii de specialitate