Proofreading

Traducerea ta va fi revizuită, pentru ca mesajul tău să fie impecabil.

Iconita servicii
Iconita servicii

Revizorul te scapă de căutarea unui editor la o altă agenție și de costuri în plus. Acesta va implementa toate instrucțiunile primite de la tine, ținând cont de stilul și dimensiunea textului tradus, pentru un nivel ridicat de calitate.

Rolul revizorului

Revizorul este omul pe care îl vrei alături atunci când trebuie să pregătești un text pentru folosire, indiferent unde ar apărea acesta. Este extrem de atent și poate identifica ușor greșeli gramaticare, de exprimare, de context sau de orice alt fel. E corectorul de care ai nevoie mereu.

De ce revizuim un text?

Într-o editură sau o redacție, editorul este persoana care dă „ok-ul” înainte ca un text de orice fel să apară pe piață. Acesta este capabil să livreze traducerea în cea mai bună versiune a sa, ca nivel de gramatică și frazare.

1

Prima etapă a reviziei este o comparație între textul din limba sursă și cel din limba țintă. Revizorul se asigură și că layoutul este corect, la fel și stilul, registrul și terminologia.

2

Al doilea pas al reviziei presupune identificarea inconsecvențelor terminologice, dar și verificarea traducerii corecte a termenilor de specialitate. Atenția la detalii primează.

3

Revizorul verifică și nerespectarea convențiilor de traducere. Pe lângă paginație, acesta se asigură că nu există probleme lexicale, sau de structură sau semantică, în textul tradus.

4

Revizorul folosește programe specializate pentru traduceri, dar și baze de date, memorii de traducere, dicționare și glosare, totul pentru a livra o traducere impecabilă.

Background image

În etapa de proofreading:

check icon

Verificăm respectarea cerințelor clientului

check icon

Ne axăm pe gramatică, ortografie și punctuație

check icon

Verificăm folosirea diacriticelor pentru română

check icon

Asigurăm integritatea textului tradus

check icon

Redăm fidel numere, denumiri, tabele și imagini

check icon

Păstrăm consecvența terminologică

check icon

Redăm cât mai fidel sensul textului sursă

check icon

Corectăm cacofoniile reformulând la nevoie textul

check icon

Traducem și verificăm cu grijă termenii de specialitate