sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

Gânduri despre ce înseamnă să fii Project Manager în echipa Swiss Solutions

07/07/2017

swiss solutions elena vatamanu

Project Managementul este un domeniu etern revoluționar, care solicită o atenție deosebită, fiind un cocktail de talent și profesionalism, desigur, cu obiectivele, instrumentele de lucru aferente, specifice industriei unde este aplicat. Când vorbim despre a fi Project Manager în cadrul Swiss Solutions, primul gând ne duce către colega noastră, Elena Vatamanu

După 6 ani de când Elena face parte din echipa #SwissSolutions, putem să spunem că realizările sale se ridică la rangul de artă. Gândirea și perspectiva ei de a aborda proiectele reflectă întru totul misiunea Swiss Solutions, și anume, aceea de a oferi soluții de traduceri.

Am pornit cumva de la zero în domeniul acesta, fără a ști nimic din ceea ce înseamnă flux de lucru, planificare proiecte, într-un cuvânt gestionarea lor.

Elena își găsește motivația și inspirația în activitatea ei de zi cu zi și, cu siguranță, fiecare proiect îi trezește un instinct creativ, care se îmbină cu obiectivele noastre ca echipă.

Și, dat fiind că pentru colega noastră nu există noțiunea de proiect de traducere destinat eșecului sau proiect imposibil, ci proiecte pentru care se găsesc soluții, îți prezentăm în continuare un interviu aniversar după 6 ani în echipa Swiss Solutions. 

Întrebare: Care ar fi cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat în cei 6 ani de Project Management?

Elena: Am pornit cumva de la zero în domeniul acesta, fără a ști nimic din ceea ce înseamnă flux de lucru, planificare proiecte, într-un cuvânt gestionarea lor. Nu am știut nici măcar că există traduceri autorizate și legalizate sau care e diferența între ele. Fiind foarte multe lucruri noi mi-a fost foarte greu la început, însă cred că cel mai important lucru învățat este că totul are o soluție și că o bună organizare atât în proiecte, cât și în viață, te ajută foarte mult.

Î: Care sunt detaliile cheie pe care trebuie să le solicite un Project Manager de la client înainte de începerea unui proiect? 

Elena: Având în vedere rolul Project Managerului, adică acela de a facilita buna comunicare și interacțiune în cadrul proiectului, astfel încât așteptările clientului să fie atinse, cred că detaliul cel mai important este abilitatea Project Managerului de a comunica eficient și direct cu clientul pentru a înțelege exact așteptările acestuia cu privire la proiectul respectiv.

Consider o provocare aproape fiecare proiect, iar acest lucru îmi place cel mai mult la poziția de Project Manager.

Î: Cum ai caracteriza modul tău de a comunica în cadrul Swiss Solutions. Dar în relația cu clienții?  

Elena: Sunt o persoană empatică și acest lucru mă ajută foarte mult atât în comunicarea cu cei din Swiss, cât și cu clienții.

Î: Ce-ți place cel mai mult la echipa în care lucrezi? 

Elena: Lucrez alături de o echipă tânără, în care consider că m-am integrat perfect și la care am regăsit valori în care cred.

Î: Care este cea mai mare provocare în activitatea ta profesională?

Elena: Consider o provocare aproape fiecare proiect, iar acest lucru îmi place cel mai mult la poziția de Project Manager.

Î: De la cine ai avut de învățat cel mai mult în Swiss Solutions?

Elena: De la fiecare coleg am avut și am de învățat. Dar, dacă e să nominalizez, atunci o să mă opresc la Florin, Managerul Swiss; el este o persoană cu multă răbdare și înțelegere, știe să explice lucrurile în așa fel încât să te facă să înțelegi ceea ce până atunci nu înțelegeai sub nicio formă și știe să te facă să te simți confortabil.

Î: Dacă ar trebui să descrii experiența ta la Swiss într-un singur cuvânt care ar fi acela?

Elena: Evoluție. 🙂

Î: Ce sfaturi ai pentru colegii tăi aflați la început de carieră?

Elena: Să insiste atunci când vor să obțină ceva, să nu renunțe….și că vorba dulce, mult aduce.

Î: Unde ți-ar plăcea cel mai mult să-ți petreci următoarea vacanță?

Elena: O să fie un răspuns surprinzător, toată lumea știe că sunt îndrăgostită și visez la tărâmurile elene, dar așa cum am spus, surprinzător …visez la Mexic în ultima vreme. 🙂

Pe Elena o puteți contacta folosind datele de contact disponibile pe pagina dedicată echipei noastre. Suntem convinși că abia așteaptă să povestiți despre următorul proiect. 

Salutări swisssoluțiene tuturor!