sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

Prietenii din Swiss Solutions: povestea unor haterițe

Prietenii din Swiss Solutions: povestea unor haterițe

Swiss Solutions este locul unde se întâmplă multe lucruri frumoase: se traduc documente, se vorbește mult la telefon cu clienții sau traducătorii, se recrutează, se face revizie la documentele deja traduse, se gândesc strategii și, odată cu toate aceste activități rezumate la câteva cuvinte, se formează prietenii. Povestea Taniei și a Dobrei, povestea unor haterițe, este o prietenie condimentată cu zeci de momente demne de adus aminte. 

  

Acum să gândim retrospectiv și să vedem povestea prin ochii Taniei… 

Povestea unor haterițe

Am încercat zilele acestea să îmi amintesc primele momente ale prieteniei noastre. Fără succes. E ca și cum am fi fost prietene dintotdeauna. Ca și cum Dobra ar fi știut dintotdeauna că detest diminețile. Mai cu seamă diminețile de luni. Ca un „ye right” mormăit ca răspuns la o veselă și întru totul fireasca urare de: „bună dimineața”, e de fapt un cod pentru: „am nevoie de minim o oră să își facă cafeaua efectul și să devin „social”. Ca și cum aș fi știut mereu că atunci când cineva găsește un telefon rătăcit în te miri ce locuri, 99% șanse sunt… să fie al Dobrei.

Așa e ea, mai împrăștiată… Ca și cum am fi împărtășit de când lumea admirația pentru străzile înguste, pietruite, ale orășelelor în stil baroc. Sau pentru serile de vară, petrecute pe malul Begăi. Sau pentru locșoarele cochete, cu iz de vechi (vintage, as they say)… și melodiile de jazz cântate în surdină. Sau pentru ciocolată și brownies… o bere bună… un Long Island sorbit în tihnă. Sau pentru un Jim Morisson șoptind: „people are strange”, în timp ce ne amuzăm copios, descoperind un citat sarcastic pe Pinterest… Și pentru lucrurile făcute bine (dincolo de orice clișeu)… La fel cum știm (nu știu de când) că superficialitatea ne înfurie… Că urâm nedreptatea… și iresponsabilitatea… și aroganța și lipsa de discreție… și… Long Islandul prost făcut și scump…

Prietenia noastră s-a scris agale, literă cu literă, cuvânt cu cuvânt, rând cu rând. E ritmul nostru ideal, mai ales în mai-sus amintitele dimineți de luni… Îmi este imposibil să îmi amintesc care a fost „debutul” ei. Se prea poate ca atunci, la început, să nici nu ne fi plăcut… (inimaginabil, știu). Nu mă pot pronunța asupra timpului, dar știu că povestea a început la Swiss Solutions. Și sunt sigură că… vorba aceea… s-a scris de abia primul capitol…

To be continued…

Pe Tania – (Account Manager) și Dobra (Technical Support Trainer) le puteți contacta, pentru discuții legate de proiecte sau viitoare proiecte, prin intermediul paginii dedicate echipei noastre.

Salutări swisssoluțiene tuturor!