sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

It’s a man’s world. Nemții, traducerile și Mirela

Mirela ocupă rolul de Sales Manager la Swiss Solutions și locuiește în Frankfurt. A acceptat provocarea de a pleca în Germania pentru a duce peste granițe povestea Swiss Solutions.

1. Cum percepi piața traducerilor din Germania?

Piața traducerilor din Germania este una activă, în continuă expansiune și numărul agențiilor de traduceri este foarte mare! Cu toate acestea, deschiderea clienților pentru companii noi există, însă trebuie în permanență să oferi ceva tpentant, diferit sau nou!

2. Care sunt principalele diferențe dintre piața traducerilor din Germania și cea din România?

  • Companiile de traduceri sunt specializate pe anumite domenii sau combinații de limbi.
  • Este o piață internațională, în România activitatea este mai mult locală.
  • Echilibrul financiar/economic al țării determină automat ca și piața traducerilor să fie una mai echilibrată decât cea din România.

3. Ce atuuri trebuie să aibă un om de vânzări?

În primul rând, trebuie să treacă testul răbdării și al perseverenței; acesta este cel mai greu test. E nevoie de timp, de profesionalism și de CALITATE ca să ajungi la inima unui client din Germania. Calitate în comunicare, în munca pe care o prestezi, în modul prin care îi abordezi, prin care îi tratezi și păstrezi relația creată.

4. Care a fost cea mai grea experiență cu un client în Germania?

Uite, să știi că în momentul acesta îmi vin în minte doar experiențe frumoase. Majoritatea clienților sunt foarte educați și deși sunt direcți și evident intervin situații pe care trebuie să le abordezi direct, au un mod frumos, politicos de a o face și nu se transformă într-o experiență grea.

Greu pentru mine înseamnă să ajungi să lucrezi cu o companie din Germania. Practic partea „grea” are loc înainte ca acea firmă să îți devină client!

5. Care este lucrul pe care îl iubești la profesia ta?

Iubesc să întâlnesc oameni noi, iar ceea ce îmi place cel mai mult în Germania este că am avut ocazia să cunosc și să propun servicii de traducere oamenilor din colțuri diferite ale lumii. Iubesc greutatea prin care ajungi să ai un client și satisfacția că ai reușit!

6. Ești de 5 ani parte din echipa Swiss Solutions. Ce te-a ținut aici?

Cel mai mult m-au ținut:

  1. provocările job-ului – deseori trebuie să ieși din zona de confort
  2. activitatea Swiss Solutions – domeniul traducerilor este foarte frumos,
  3. echipa managerială care m-a susținut în decizii și nu în ultimul rând, faptul că îmi pot desfășura activitatea într-un mod integru.