sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

Interviu aniversar cu Cornelia – Grafician Guru @ Swiss Solutions

Interviu aniversar cu Cornelia – Grafician Guru @ Swiss Solutions

Munca unui grafician necesită multă atenție, meticulozitate și răbdare. Cornelia se află de 6 ani la Swiss Solutions și cunoaște foarte bine atât firma cât și activitatea unui DTP-ist.

  1. Cornelia, poți să ne spui care sunt activitățile unui grafician/DTP-ist într-o firmă de traduceri?

Designul grafic e un domeniu destul de vast. Lucrând într-o firmă de traduceri, editarea, pregătirea și prelucrarea textelor fac parte din activitățile principale. Pe lângă acestea, mai e nevoie și de puțină imaginație și cunoașterea foarte bună a programelor de paginare, editare și prelucrare foto.

  1. De ce e importantă atenția la detalii?

Atenția la detalii este destul de importantă în orice profesie. Sunt proiecte care necesită o atenție sporită. Împreună cu celelalte departamente, încercăm să asigurăm o calitate cât mai bună. Cred că un client mulțumit e cea mai bună reclamă.

  1. Există diferență între activitatea unui grafician într-o agenție de traduceri și un grafician care lucrează în alte domenii?

Diferențe între un grafician care lucrează într-o agenție de traduceri și un grafician care lucrează în alte domenii nu prea există. De fapt, singura diferență este activitatea firmei. Aceleași provocări și „dificultăți” le întâlnește și un grafician care lucrează într-o tipografie sau într-o agenție publicitară.

  1. Povestește-ne despre un proiect dificil

Hmmm… proiect dificil, nu pot să zic că am avut proiecte dificile. Fiecare proiect își are gradul său de dificultate. În momentul în care ajungi să cunoști toate specificațiile și pretențiile clientului, gradul de dificultate scade. E o plăcere să prelucrezi acele fișiere/proiecte.

  1. Ce se întâmplă dacă primești un proiect cu greșeli?

„Challenge accepted.” Calitatea primează – cred că am spus tot.

  1. Ai împlinit un număr frumos de ani la Swiss. De ce ai ales această firmă?

Consider că orice job trebuie să reprezinte o provocare. În cei 6 ani și ceva de când sunt la Swiss, această provocare o întâlnesc zilnic. Fiecare zi e diferită, fiecare proiect e diferit. Cum am spus și mai sus „Challenge accepted”. Îmi place ceea ce fac și acest lucru cred că se vede în munca mea.