sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

Dezvoltarea competențelor lingvistice la nivel business

În zilele noastre sunt peste 6000 de limbi vorbite în lume, cea mai răspândită dintre acestea fiind mandarina, urmată de engleză, spaniolă, bengali, hindi.

Cunoașterea unei limbi de circulație internațională este necesară atât în afaceri, cât și pe plan personal. Swiss Solutions vine cu soluția ideală pentru angajații din companiile multinaționale: cursuri de limbă, structurate pe module și orientate spre limbajul business.

Cursurile noastre sunt concepute astfel încât participanții să contribuie la desfășurarea orelor într-o manieră activă și să poată interacționa într-un mod eficient, într-o multitudine de situații conversaționale: la locul de muncă, în viața de zi cu zi, în mediul online, atunci când călătoresc.

Structura cursurilor a fost pregătită cu meticulozitate, cuprinzând o componentă teoretică solidă și activități pedagogice care să contribuie cu succes la asimilarea de noi cunoștințe.

Studierea unei limbi străine pentru mediul corporate poate avea următoarele  avantaje:

  • Învățarea și folosirea unui vocabular specializat
  • Însușirea unor termeni din domeniul business
  • Susținerea unei conversații cu specific business precum convorbiri telefonice sau negocieri

Alegerea unei limbi străine

Cea mai căutată limbă străină la nivel de business internațional este limba engleză. Cele mai multe companii, indiferent de domeniul de activitate, au ca cerință pentru viitori angajați cunoașterea limbii engleze. Evident, și cunoașterea unei alte limbi străine, alta decât limba engleză, constituie un avantaj.

Pe lângă engleză cele mai cerute limbi străine în România sunt: limba germană,  limba franceză și limba italiană.

Cât durează cursurile?

O limbă străină se învaţă urmărind nivelurile CEFR (Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi): pentru a ajunge, din utilizator de bază (A1/2),la utilizator independent (B1/2) şi mai apoi utilizator avansat (C1/2) e nevoie de cel puțin 2 sau 3 ani. .

În funcție de nevoile fiecăruia, se poate crea un curs specializat pentru a ne asigura de faptul că la sfârșitul cursurilor oferite, beneficiarul a dobândit cunoștințe ce îl pot ajuta să profeseze în domeniul său de activitate: IT, inginerie, management, etc.

Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul nostru destinat cursurilor de tip corporate: https://curslimbastraina.ro/ iar pentru a primi o ofertă personalizată,  ne puteți contacta și pe adresa de e-mail: office@curslimbastraina.ro