sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

4 ani cu Alexandra – Cursuri de limbi străine

20/05/2022

Draga noastră colegă Alexandra a împlinit luna aceasta 4 ani în echipa Swiss.

Ea este persoana responsabilă de divizia noastră de Cursuri de limbi străine numită Swiss Language Center.

Când ne gândim la Alexandra, cuvintele care ne vin în minte sunt: profesionalism, seriozitate și planificare. Totodată, ea este un Project Manager dedicat și un om sufletist.

Alexandra a fost prezentă încă de la lansarea diviziei, așa că ne-am gândit că ar fi interesant să cunoaștem persoana din spatele diviziei, combinând latura ei personală cu cea profesională.

Vă invităm să o cunoașteți și voi în clipul de mai jos 😊

YouTube player

Q: Ce te-a determinat să alegi Swiss Solutions în cariera ta profesională?

A: Echipa. Veneam la biroul Swiss cu documente de tradus, și îmi plăcea foarte mult atmosfera, și m-am gândit: „Oh, chiar vreau să fac parte din echipa asta!”

Q: Dacă ai fi CEO pentru o zi, care ar fi primul lucru pe care l-ai schimba la Swiss?

A:Nu cred că aș schimba ceva, pentru că aici am găsit o atmosferă relaxată și am văzut că oamenii sunt încurajați să gândească liber și să vină cu lucruri noi, și atunci cred că aș menține chestia asta, nu neapărat că aș schimba ceva, ci pur și simplu aș încuraja în continuare ceea ce se întâmplă deja. Oamenii să se simtă bine, să fie deschiși și să vină cu idei noi.

Q: Cum te-a ajutat Swiss la formarea ta din punct de vedere personal și profesional ?

A: M-a ajutat pe toate planurile, într-adevăr. Pe plan personal am cunoscut colegi faini și pe lângă faptul că îmi sunt colegi, îmi sunt și prieteni și acesta este un mare câștig pentru mine.

Și pe plan profesional m-am dezvoltat foarte mult, pentru că am depășit de foarte multe ori zona mea de confort. Am fost pusă în diverse situații în care a trebuit să ies din această zonă de confort și așa am simțit că mă dezvolt, mi-am depășit multe bariere, de exemplu, de a vorbi la telefon cu un client, de a prezenta o ofertă, dacă aveam înainte blocaje, am reușit să le depășesc cu brio.

Q: Dacă ar fi să iei cina cu o persoană faimoasă, cine ar fi aceea?

A: Cred că cu Freddie Mercury pentru că sunt mare fan, și atunci ar fi super interesant, cu siguranță.

Q: Când erai mică, ce îți doreai să ajungi când crești mare? @

A: Dintotdeauna mi-ar fi plăcut să predau pentru că o admiram foarte mult pe învățătoarea mea, și aveam un catalog în care notam note pentru păpuși. Din fericire, am ajuns să-mi și împlinesc la un moment dat acest vis. Am predat câțiva ani și a fost o experiență foarte faină.

Q: Dacă ai putea avea o super-putere, ce ai alege?

A: Cred că să citesc gândurile oamenilor, deși ar fi periculos.

Q: Cum s-a născut divizia de cursuri de limbi străine, și care a fost rolul tău în lansarea acestei divizii?

A: La început, am fost foarte bucuroasă să aud că urmează să se lanseze această divizie, și contribuția mea a fost cea de a pune bazele acestei divizii. Am pornit de la zero, am creionat niște idei, și în foarte scurt timp, ideile respective s-au materializat, am început să facem primele cursuri și de acolo totul a venit de la sine, bineînțeles îmbunătățind în permanență fiecare proces.

Într-adevăr, m-am implicat în tot ceea ce a însemnat crearea diviziei, dar și activitatea propriu-zisă.

Q:Care este mâncarea ta preferată?

A: Cred că printre preferate ar fi… pizza. Pizza dar și cartofii prăjiți. N-aș putea să aleg între ele, ar fi ambele pe primul loc.

Q: Care este numărul tău norocos?

Q: Care este citatul tău favorit?

A: ‘If you fail to plan, you plan to fail.’

Q: Preferi să bei ceai sau cafea?

A: Mai nou, cafea.

Q: Preferi câinii sau pisicile?

A: Câini, pentru că am și eu unul.

Q:Preferi muntele sau marea?

A: Ambele.

Q: Care este un modul de limbă pentru care ai găsit resurse foarte greu?

A: Pentru un modul de limba chineză am lucrat foarte mult. Cred că în jurul a 2-3 luni m-am ocupat de partea asta de research, pentru că aveam nevoie de vorbitori nativi pentru o grupă care cunoștea deja limba chineză la un nivel avansat, așa că a fost o provocare. Cred că modulul acesta a fost cel mai greu de pregătit.

Q: Cum s-au resimțit efectele pandemiei asupra modului tău de lucru și al comunicării cu echipa?

A: La început a fost un șoc, pentru că suntem o echipă super închegată și atunci, faptul că nu ne-am mai văzut, pentru noi a fost foarte ciudat. Ne-am obișnuit destul de greu în varianta de home office. Dar cu timpul a fost necesar, n-am avut încotro. Cred că pentru toată lumea a fost o schimbare. Pe toți ne-a impactat într-un mod negativ pandemia, dar bine că lucrurile revin ușor, ușor la normal.

Q: Dacă ai putea călători în timp, ce i-ai transmite Alexandrei din trecut despre Swiss?

A: Să fie super deschisă spre această schimbare, să nu se sperie de nimic nou, să fie super curajoasă și încrezătoare în forțele proprii.

Q: Cum crezi că te percep colegii de muncă?

A: Ca o persoană care vorbește mult.

Q: Care a fost cea mai mare provocare a ta la Swiss?

A: Cea mai mare provocare cred că a fost partea de cursuri pentru copii, pentru că era un proiect care deși pare asemănător cu ceea ce fac și astăzi, e super diferit – e nevoie de alte resurse, trebuie să am alte lucruri în vedere, și acolo a trebuit să obțin mai multe informații de la profesorii care au mai lucrat cu copii.

Q: Ce îți place să faci în timpul liber?

A: Îmi plac foarte mult activitățile în aer liber. Îmi place să mă plimb cu bicicleta, cu trotineta, să îl plimb pe Happy…. Să mă relaxez în curte, în balansoar, să citesc ceva interesant, să mă uit la filme – de multe ori simt că nu-mi ajunge timpul să le fac pe toate, și atunci mă trezesc super devreme, îmi fac un plan și aici, pentru că da, asta îmi place să fac: plan, plan, plan…Și chiar dacă poate fi epuizant câteodată, vreau să bifez toate aceste activități, dacă se poate într-o singură zi, ca să fiu sigură că le fac.

Q: Cum ai descrie ce înseamnă cu adevărat experiența de a face parte din lumea Swiss?

A: Este o echipă foarte faină, învățăm foarte multe lucruri unii de la ceilalți, ne bazăm unii pe ceilalți, și asta e foarte important.

Pot să zic că zilnic sunt situații noi, și asta îmi place foarte mult, că nu e o rutină, și fiecare proiect are specificul lui, și atunci cred că aceasta este o latură foarte importantă, că ne implicăm toți în fiecare proiect, și atunci lucrurile merg foarte bine.