sageata articol sageata articol

Înapoi la Blog

10 lucruri inedite pe care le-am făcut în 2023 la agenție

27/12/2023

swiss solutions 2023

Pentru agenția noastră, anul 2023 a fost unul de-a dreptul de neuitat. Sunt cuvinte mari, însă le spunem cu o notă de recunoștință și inocență în același timp. Deși am avut un an nemaipomenit, nu vrem să îl luăm prea în serios. Mereu e loc de mai mult, de mai bine, mai productiv, mai, mai. Însă e bine să ști unde să te oprești, unde e sănătos să iei și pauze.

În 2023, Swiss Solutions a crescut văzând cu ochii. Financiar, da, însă mai ales… uman. Am crescut echipa, nu doar în termeni de număr de persoane, ci mai ales în dezvoltarea personală și profesională a staff-ului existent. Cum am făcut asta? Ieșind din tipare. Lucrând mai cu spor, nu neapărat mai mult. Mergând acolo unde se întâmplă magia traducerilor. Cerând mai mult de la noi.

Am fost la zeci de evenimente mici și mari

Ne-ar lua un întreg articol separat să vă povestim despre toate țările pe care le-am vizitat în 2023 „cu jobul”, așa că ne rezumăm la un rezumat! Am vizitat Italia, Irlanda, Germania, Slovenia, Suedia, Ungaria, Polonia, Serbia, Croația, Statele Unite ale Americii, Estonia și evident România, acolo unde am zburat sau condus spre București, Cluj-Napoca, Dunăre (#teambuilding) și alte locuri sau locații superbe. Comunicarea e cea mai importantă în industria noastră. Mai ales cea față în față, de neprețuit pentru întreaga comunitate de lingviști.

Am ajuns în America

Ne bucură fiecare eveniment la care participăm. E și normal, fiind fani convinși călătorii, #wanderlust. Însă trebuie să menționăm excursia în America în mod special. De ce? Pentru că a fost un #eyeopener pentru noi, cum ar zice americanii. Modul în care se vorbește „peste ocean” despre traduceri, inteligență artificială și colaborare este fascinant. De-abia așteptăm să ne reîntoarcem în America la anul, pentru alte evenimente de tipul ATA sau LocWorld. They were awesome!

Am împlinit 19 ani de traduceri

swiss solutions 2023

Cum vezi traducerile la vârsta majoratului +1? Cu mai multă înțelepciune, evident. Însă cu la fel de multă inocență și deschidere ca în prima zi. La 19 ani împliniți în industrie, știm cu ce se „mănâncă” traducerile. Cu răbdare. Înțelegere. Calm. Profesionalism. Grijă. Cu interes. Sunt cuvinte de corporație, însă pentru noi, pentru Swiss Solutions in 2023, au fost (și rămân) un mod de operare. Cu acest set de cuvinte (sau valori, dacă vrei să fim complet business) în minte ne desfășurăm activitatea în fiecare zi.

Ne-am făcut și mai mari, și mai tari

Suntem extrem de recunoscători pentru fiecare angajat pe care l-am avut vreodată. Însă mai ales pentru oamenii care s-au alăturat agenției în 2023. Cumva, nu știm cum, astrele s-au potrivit la fix și fiecare om care a venit la noi s-a integrat perfect în departamentul în care a ajuns. Oamenii noi ne ajută să creștem, să devenim și mai buni, să progresăm.

Am fost cu stand la două târguri importante

Germania am vizitat-o de mai multe ori în 2023 cu jobul. Cele mai speciale excursii în landurile nemțești au fost cele din noiembrie, când am participat cu standuri la două dintre cele mai importante târguri din lume. La MEDICA au ajuns cinci colegi și colege, care s-au descurcat admirabil să le arate vizitatorilor din toată lumea de ce suntem cei mai tari la traduceri medicale. La fel s-a întâmplat și la Tekom, acolo unde am trimis două colege. Pe lângă traduceri, s-a vorbit foarte mult despre vinul românesc pe care l-am servit la cele două standuri. Tschüss!

Am adăugat servicii noi în portofoliu

O agenție care crește o face pe toate căile posibile. Târguri, conferințe, clienți noi, oameni noi și, așa cum e și normal, servicii noi. La partea de servicii, în 2023 Swiss Solutions și-a consolidat oferta de subtitrări și voiceover. Totodată, am „umblat” la resurse, acolo unde am întărit colaborările cu traducători nativi de top de pe tot globul. Avem planuri mari și pentru 2024, rămâneți aproape.

Am devenit reselleri oficiali Trados în România

Trados e un fel de Thor al programelor de traduceri. Nu îl poți învinge, indiferent de cum ai încerca să faci asta. E programul programelor și, din acest motiv, în 2023 am decis să ne facem un cadou fain de ziua noastră și să devenim reselleri oficiali ai acestuia în România. Am realizat și o pagină dedicată acestui produs, pe care o găsești aici.

Le-am auzit poveștile oamenilor cu care lucrăm de-o viață

swiss solutions 2023

În 2023 ne-am apucat serios de scris pe blog, după o mică pauză de reajustare. Și nu am scris doar despre traduceri, Plunet, oferte și chestii despre industrie, nu. Nu ni se pare abordarea potrivită pentru o agenție de traduceri. Știm, suntem mai ciudați noi… În schimb, am scris poveștile celor mai tari oameni pe care îi știm și cu care lucrăm. Atât cei din agenție, cât și unii oameni din afara biroului. Cele mai importante povești pe care le-am publicat în 2023 le găsești mai jos:

Cum sunt subtitrate serialele tale preferate de pe Netflix

Povestea doctoriței care a lăsat stetoscopul pentru traduceri medicale

Povestea traducătoarei românce care a făcut din New York „acasă”

Traduceri din iad. Cum supraviețuiești în Ucraina devastată de război ca agenție lingvistică

Povestea lui Nurlan, lingvistul din Kazahstan care dirijează o echipă de 100 de traducători

Larisa de la LSP, omul care răspunde la 1000 de emailuri pe zi

Am fost în team building și am supraviețuit

19 ani de swiss solutions 2023

Ne plac ieșirile cu echipa. Mai facem câte una-două la câteva luni. Pe lângă cele neoficiale, evident! Însă în team building, lucrurile se îndreaptă mai degrabă spre supraviețuire. Totul ține de controlul respirației, măsurarea consumului de lichide și Activity. Și Alex Velea, care cântă la hotelul de peste drum. 

Am publicat o revistă 

În loc de sărbători cu bine, #fieca și alte urări, te lăsăm cu o revistă. Are 60 de pagini, e cu multe poze și cu scris #motivational. E cu traduceri, nu despre traduceri. Revista e cu noi, cu voi, cu cei care ne-au susținut în 2023. E despre tot ce ține de povestea Swiss Solutions în 2023. Nouă ne place, însă tu poți trimite reclamații, dacă nu îți cade bine, alături de jumări și sarmale, pe adresa redacției. O găsești aici, sărbători fericite și ne recitim (și revedem, hehe!) la anul.